Labai smagu, kad šiuo sudėtingu laiku yra savo laiko ir žinių negailinčių specialistų, kurie skleidžia savo gerąją patirtį bei moko mus gyventi, vadovaujantis tvarumo principais. Tvaraus maisto akademijos dėka  virėjų grupės mokiniai dalyvavo 4-iose nuotolinėse Virtuvės šefo Justino Kapkovičiaus ir „Santa Maria“ skonių ekspertės Ievos Pikžirnytės – Dignaitienės organizuotose pamokose. Man, kaip mokytojai, tai buvo stipri parama, kalbant tvarumo temomis bei atskleidžiant patiekalų gamybos technologijas.  Busimi virėjai sužinojo „nuo ūkio –iki stalo“  sąvokos reikšmę ir taikymo principus, kaip pasigaminti daug skirtingų patiekalų iš viščiuko ir lašišos, kaip sunaudoti maisto likučius ir mažinti atliekų kiekį, kaip išsaugoti daržoves šaltąjam sezonui, susipažino su atėjusiais į rinką inovatyviais produktais –plėšytomis avižomis, tortilijomis su daržovėmis bei naudojamomis technologijomis gaminant maistą. Ir , be abejo,  kaip skaniai pagaminti patiekalus.

Dėkojame Tvarumo akademijai už mums skirtą laiką ir žinias ir pažadame jas įgyvendinti praktiškai.

Profesijos mokytoja Žydra Lomako